Ja w dowodzie mam wpisane 1120kg, ale dziś specjalnie przejechałem sie na skład opołu gdzie mi zważyli kota. bo czyułem, ze ta wpisana waga to sporo za duzo. Z całym sprzetem audio, i 1/4 zbiornika paliwa pokazało 1050kg. Chyba to sporo...
Jak to wyglada u Was?
Ja rok temu miałem coś koło 980kg chyba bez tylnej kanapy, koła zapasowego i z mała ilością paliwa. Teraz chyba pumka troszkę przytyła ale kiedyś zważę...
_________________ "Tuning to Twój wróg"
seryjne 277PS i 367Nm ;]
------------------------------
!!=-~Speedy~-=!!
Sqad [Usunięty]
Wysłany: 28-07-2008, 12:44
Speedy napisał/a:
Ja rok temu miałem coś koło 980kg chyba bez tylnej kanapy, koła zapasowego i z mała ilością paliwa. Teraz chyba pumka troszkę przytyła ale kiedyś zważę...
Z olejem w silniku i skrzyni 10l paliwa producent podaje 997 kg
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Electric Green
Wysłany: 28-07-2008, 14:23
Hmm, a ja przeczytałam w instrukcji obsługi, że masa własna pojazdu (tj. z płynem chłodzącym, olejami, zbiornikiem paliwa zatankowanym w 90%, narzędziami i kołem zapasowym) w Pumie 1.7 wynosi 1038-1070* kg, a w 1.4 1034-1071* kg Swojej nie ważyliśmy
* zależnie od opcji
Murka
Hadzi [Usunięty]
Wysłany: 28-07-2008, 19:03
Murka i Murek, a nie chce sie Wam podjechać i ją zważyć?
Speedy, cholekra, przypomniałeś mi o tym, ze nie mam koła zapasowego hehe.
Sqad, jakoś nie widze czegoś takiego.. moze z mazda pomyliłeś??
Tak, el. szyby, el. lusterka, podgrzewane lusterka... Nie przychodzi mi do głowy co ja tam jeszcze mam. 1050kg to nie taka straszna rozbieżność... Możliwe ze jakas cieższa wersja
Hadzi [Usunięty]
Wysłany: 29-07-2008, 21:42
tomcio, ja ma tyle z cała zabudową audio i z podobna ilościa paliwa co Ty. Tylko ze nie mam koła zapasowego Sama skrzynia sporo waży, do tego dwa subwoofery, dwa wzmaki, i 8 głosników w srodku a i jeszcze CB :D
Pomyślcie jeszcze o różnicy ciężarów kół, waga opon, felg, a nawet tarcz może być bardzo różna. Szczególnie felgi mają tu znaczenie, różnica w wadze felg o tym samym rozmiarze może być dwu- trzykrotna!
Polecam stronę http://wheelweights.net/ można sprawdzić ile ważą felgi które mamy założone w aucie (o ile nie są to jakieś "wynalazki" lub rzadko spotykane jak np. nasze wiatraczki, to powinny być w spisie).
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum